Nu är höstens kurstillfälle inbokat till den 5 december.

Vi har nu ett nytt koncept på vår utbildning i Visual Arkiv. Det är numer en 2-dagarskurs med grunder och Allmänna Arkivschemat dag ett samt fördjupning och fokus på verksamhetsbaserad arkivredovisning dag två. Man väljer själv kunna om man vill gå båda dagarna eller bara någon av dem.

Kursdagen den 5 december är en grundkurs med Allmänna Arkivschemat. Fördjupningskursen kommer vi att hålla tidig vår 2019. Vi skjuter alltså på dag 2 för att den ska komma efter releasen av  Visual Arkiv 7.0 som har en hel del ny funktionalitet vad gäller verksamhetsbaserad arkivredovisning. Ni som var på årets användarträffar fick en förhandstitt på kommande funktionalitet.

Vi har nöjet att få bjuda in er till våra egna lokaler på Johan Willins gata i Gårda. Ni som föranmält er kommer inom kort att få bekräftelse på att ni har fått en plats på kursen. Vi har i skrivande stund platser kvar så passa på att göra en intresseanmälan. Ni prioriteras i den ordning  intresseanmälningarna kommit in.

Utbildningstillfälle 

Dag: Onsdagen den 5 december 2018
Tid: 09:00 – 16:00
Plats: Johan Willins gata 8, i Fujitsus lokaler  i Gårda. Karta
Utrustning: Alla kursdeltagare får tillgång till egen kursdator.

Kursupplägg

Utbildningen är en 1-dags grundkurs där du lär dig att använda Visual Arkiv. Du får möjlighet att jobba med handledda övningar i den senaste programversionen, version 6.2, i direkt anslutning till kursledarnas genomgångar. Vi går igenom programmets funktioner – allt från att lägga upp användarbehörigheter och göra grundinställningar till att registrera och skriva ut en färdig arkivförteckning. Övningarna innehåller exempel på registrering enligt allmänna arkivschemat.

Kursen leds av lärare som har stor kunskap om programmets uppbyggnad och funktionalitet.